Автор: obektivno.bg78% от украинците смятат, че президентът Володимир Зеленски е виновен

...
Автор: obektivno.bg78% от украинците смятат, че президентът Володимир Зеленски е виновен
Коментари Харесай

78% от украинците обвиняват Зеленски за корупцията в Украйна

Автор: obektivno.bg

78% от украинците считат, че президентът Володимир Зеленски е отговорен за необятно публикуваната корупция в държавното управление и армията на страната, разкри украинско социологическо изследване.

Изследването на публичното мнение, оповестено в понеделник, открива, че 78% от украинците считат Зеленски за „ директно виновен “ за казуса с корупцията в Киев.

Социологическото изследване е извършено от благотворителната фондация „ Демократични начинания на Илко Кучерив “ и Киевския интернационален институт по социология.

Украинското изследване е извършено от 3 до 17 юли посредством изявленията лице в лице с жители от цялата страна. Няма огромни разлики в констатациите въз основа на район или социално-икономически фактори.

Анкетираните на възраст 60 и повече години заемат по-категорично мнение, като 81% декларират, че Зеленски е виновен за корупцията в държавното управление. Процентът е 70% в най-младия сегмент, на възраст от 17 до 29 години. Като цяло, единствено 18% от възрастните украинци не са съгласни с изказванието, че Зеленски носи отговорност.

Документи, получени от Международния консорциум на проверяващите публицисти през 2021 година, разкриха, че Зеленски и неговите бизнес сътрудници са основали офшорни компании за закупуване на първокласни парцели в Лондон. Зеленски е трансферирал каузи си в една от фирмите на собствен асистент тъкмо преди да бъде определен за президент през 2019 година

Поддръжниците на някогашния украински президент Петро Порошенко, който загуби изборите от Зеленски, упрекнаха съперниците си, че употребяват офшорните си сметки за укриване на налози.

Корупцията в Украйна остава мотив за безпокойствие и може да попречи на кандидатурата на страната да се причисли към Европейския съюз, коментира белгийският вестник Politico.

 

Инфо: obektivno.bg

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР